با تحولات منطقه و جهان

گفت‌وگوی رهبران انگلیس و بحرین درباره ایران / حملات توپخانه‌ای ترکیه به شمال عراق/ بیانیه رئیس گروه شورشی واگنر درباره اتفاقات اخیر / اعلام آمادگی کره جنوبی برای تقابل نظامی با کره شمالی

گفت‌وگوی رهبران انگلیس و بحرین درباره ایران، حملات توپخانه‌ای ترکیه به شمال عراق، بیانیه رئیس گروه شورشی واگنر درباره اتفاقات اخیر، اعلام آمادگی کره جنوبی برای تقابل نظامی با کره شمالی و هشدار روسیه درباره تبعات بازگشت آمریکا به یونسکو، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۱۸۱۷۰۰
|
۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ 04 July 2023
|
7149 بازدید
|

گفت‌وگوی رهبران انگلیس و بحرین درباره ایران/ حملات توپخانه‌ای ترکیه به شمال عراق/ بیانیه رئیس گروه شورشی واگنر درباره اتفاقات اخیر/ اعلام آمادگی کره جنوبی برای تقابل نظامی با کره شمالی

بین الملل تابناک: گفت‌وگوی رهبران انگلیس و بحرین درباره ایران، حملات توپخانه‌ای ترکیه به شمال عراق، بیانیه رئیس گروه شورشی واگنر درباره اتفاقات اخیر، اعلام آمادگی کره جنوبی برای تقابل نظامی با کره شمالی و هشدار روسیه درباره تبعات بازگشت آمریکا به یونسکو، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

گفت‌وگوی رهبران انگلیس و بحرین درباره ایران

 روز دوشنبه، دفتر نخست وزیر انگلیس با صدور بیانیه‌ای از دیدار «ریشی سوناک» نخست وزیر این کشور با «سلمان بن حمد آل‌خلیفه» همتای بحرینی خود در لندن خبر داد و اعلام کرد که ایران، یکی از محورهای مذاکرات دو طرف بوده است.

در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد، آمده است: نخست وزیر امروز در داونینگ استریت، میزبان سلمان بن حمد آل خلیفه ولیعهد و نخست وزیر بحرین برای یک دیدار دوجانبه بود.

این بیانیه می‌افزاید:دو طرف از امضای سند سرمایه گذاری و مشارکت استراتژیک بین انگلیس و بحرین استقبال کردند. بر اساس بیانیه دفتر نخست وزیر انگلیس، «هدف از این توافق، تسهیل سرمایه‌گذاری بیش از یک میلیارد پوندی در بریتانیا، حمایت از تنوع بخشیدن به اقتصاد بحرین و ایجاد همکاری بیشتر بین دو کشور در زمینه فناوری پاک، خدمات تجاری و تولید است.»

طبق این بیانیه، جنگ اوکراین و دیگر تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، از دیگر مسائلی بود که سوناک و «بن حمد» درباره آن بحث و تبادل نظر کردند. در بیانیه دفتر ریشی سوناک ادعا شده است که دو طرف درباره اهمیت یک موضع متحد قوی در برابر آنچه فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران در منطقه خوانده شد، توافق کردند.

حملات توپخانه‌ای ترکیه به شمال عراق

منابع از حملات توپخانه‌ای ترکیه به توابع شهرستان عمادیه واقع در شمال دهوک عراق خبر دادند.

به گزارش شفق نیوز، یک منبع امنیتی روز دوشنبه گفت که توپخانه ترکیه اطراف روستاهای بلافه و کوهرزی از توابع شهرستان عمادیه در شمال دهوک را بمباران کرد.

این منبع گفت که یکی از توپ‌ها در نزدیکی منازل روستای کوهرزی سقوط کرد که باعث ترس مردم شد.

بیانیه رئیس گروه شورشی واگنر درباره اتفاقات اخیر

روز دوشنبه، «یوگنی پریگوژین» در یک پیام صوتی کوتاه گفت، شرکت نظامی خصوصی واگنر با انجام آنچه او «راهپیمایی عدالت» خواند به دنبال مبارزه با خائنین بود.

به نوشته پایگاه نیوزیک، حدود ده روز پیش (۲۳ ژوئیه/ ۳ تیرماه) «یوگنی پریگوژین»، فرمانده گروه نظامی خصوصی واگنر ـ که متحد روسیه در جنگ علیه اوکراین است ـ اعلام کرد، از سوی ارتش روسیه هدف حملات موشکی قرار گرفته است. 

پریگوژین در پی این اتفاق اعلام کرد که خواستار برگزاری یک «راه‌پیمایی عدالت» است و به همراه نیروهایش پیشروی به سمت مسکو را آغاز کرد.

ماجرای اختلافات واگنر با کرملین ۲۴ ساعت بعد از تحرکات این گروه پیمانکار نظامی، با وساطت «الکساندر لوکاشنکو»، رئیس‌جمهور بلاروس پایان یافت. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه سه راه را پیش روی واگنر گذاشت: ملحق شدن به وزارت دفاع روسیه، نقل مکان به بلاروس یا انحلال. پریگوژین روز ۲۴ ژوئن (چهارم تیر) با عقب‌نشینی موافقت نمود و خود نیز به بلاروس نقل مکان کرد.

او که از روز ۲۴ ژوئن پس از ترک شهر «روستوف» روسیه با خودرو دیگر در انظار عمومی دیده نشده بود، روز دوشنبه، بیانیه‌ای کوتاه در قالب یک فایل صوتی ۴۱ ثانیه‌ای را در کانال خود در پیام رسان تلگرام منتشر کرد که ادبیاتی کلی و بدون جزئیات و توضیحات داشت.

بنیانگذار شرکت واگنر در این پیام صوتی گفت:‌ «ما امروز بیش از هر زمان نیازمند پشتیبانی شما هستیم. از شما به خاطر آن تشکر می‌کنیم. می‌خواهم درک کنید که هدف راهپیمایی عدالت ما، مبارزه با خائنین و بسیج عمومی جامعه کشورمان بود و من فکر می‌کنم تا حد زیادی به این اهداف رسیدیم. اطمینان دارم شما در آینده شاهد پیروزی‌های بعدی ما در جبهه نبرد خواهید بود. متشکرم!»

در حال حاضر پرسش هایی درباره سرنوشت پریگوژین مطرح است؛ اینکه آیا شکراب شدن رابطه بین او و «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه و مقام‌های ارشد نظامی نظیر «سرگئی شویگو»، وزیر دفاع و «والری گراسیموف»، رئیس ستاد کل ارتش روسیه به دلیل تهدید کردن این مقام‌ها، پریگوژین را گرفتار عواقب جدی خواهد کرد یا خیر؟!

روز دوشنبه، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه به تشریح دلیل شکست شورش گروه نظامی خصوصی «واگنر» در یک نشست خبری پرداخت. وزیر دفاع روسیه گفت، دلیل شکست این توطئه برای بی‌ثبات کردن روسیه این بود که نظامیان ارتش روسیه به سوگند و وظایف نظامی‌شان پایبند ماندند. 

اوکراین در بحبوحه تنش‌های داخلی اخیر روسیه قصد داشت، حملات علیه مواضع روسیه را تشدید کند؛ اما برخی منابع غربی گزارش کردند که متحدان اوکراین به کی‌یف هشدار داده بودند، از اوضاع پر هرج و مرج روسیه برای تشدید حملات علیه خاک این کشور استفاده نکند.

روز جمعه، «آلکساندر لوکاشنکو»، رئیس‌جمهور بلاروس در یک سخنرانی از شبه‌نظامیان «واگنر» خواست تا ارتش بلاروس را تحت آموزش نظامی قرار دهند.

اعلام آمادگی کره جنوبی برای تقابل نظامی با کره شمالی

 روز دوشنبه، وزارت دفاع کره جنوبی از ادامه همکاری با آمریکا و ژاپن برای مقابله با تهدیدات موشکی و اتمی کره شمالی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری «یونهاپ»، «لی جونگ سوپ» وزیر دفاع کره جنوبی در نشستی  با فرماندهان ارشد این کشور در مورد تلاش‌های دفاعی در حال انجام، از جمله تقویت همکاری با ایالات متحده در زمینه بازدارندگی اتمی، همکاری دفاعی با ژاپن و بهبود قابلیت‌های ضد پهپادی به بحث و تبادل نظر پرداخت.

کره شمالی در ماه‌های اخیر، مجموعه‌ای از آزمایش‌های موشکی و تسلیحاتی از جمله موشک بالستیک قاره‌پیمای جدیدی با سوخت جامد را انجام داده است. بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، پیونگ یانگ از پرتاب موشک‌های بالستیک منع شده، ولی می‌گوید این قطعنامه‌ها برنامه فضایی غیرنظامی را شامل نمی‌شود. با این حال، ژاپن، کره جنوبی و آمریکا مدعی هستند که پرتاب ماهواره‌های پیونگ یانگ با اهداف نظامی است.

وزارت دفاع کره جنوبی تاکید کرد، کره جنوبی و ایالات متحده با استفاده از طیف کاملی، توانایی‌های نظامی از جمله اتمی، با هم همکاری می‌کنند.

در همین زمینه، «یون سوک یول» رئیس جمهور کره جنوبی و «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به تازگی در نشستی در کاخ سفید بر تداوم همکاری راهبردی تاکید کردند.

وزارت دفاع کره جنوبی قصد دارد برای توافق دفاعی با ژاپن اقدامات بیشتری انجام دهد. این وزارتخانه اعلام کرده که در پی راه‌اندازی «مرکز فرماندهی راهبردی» و تقویت سامانه دفاعی برای مقابله بهتر با تهدیدات پیونگ یانگ است.

هشدار روسیه درباره پیامدهای بازگشت آمریکا به یونسکو

 ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، در انتقاد از بازگشت آمریکا به یونسکو گفت: واشنگتن علنی گفته به دنبال مقابله با نفوذ چین است.

سازمان آموزشی علمی و فرهنگی سازمان ملل ملقب به یونسکو، جمعه (نهم تیرماه) در یک نشست فوق العاده درباره بازگشت آمریکا به این نهاد رای گیری کرد و نتیجه آن به بازگشت این کشور به یونسکو منجر شد؛ آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ از یونسکو خارج شده بود.

به گزارش خبرگزاری تاس، ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در انتقاد از آن گفت که قطعنامه مصوب نشست فوق العاده یونسکو برای بازگشت آمریکا، در تضاد با اصل اساسی برابری حاکمیتی کشورهاست.

وی در این باره که بازگشت آمریکا به یونسکو به تقویت گفت‌و‌گوهای چندقطبی واقعی یا احترام متقابل کمک کند، ابراز تردید کرد. زاخاروا گفت: «برعکس، احتمالا تسلط ایدئولوژیک غرب را که حقوق اکثریت جهانی برای حفظ هویت تمدنی، فرهنگی یا ایدئولوژیک خود را به رسمیت نمی‌شناسد، تحکیم می‌کند.»

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به توضیحات مقام‌های آمریکایی درباره چرایی بازگشت این کشور به یونسکو اعلام کرد، واشنگتن انگیزه‌های فرصت طلبانه خود را برای بازگشت به یونسکو پنهان نمی‌کند.

زاخاروا افزود: «نمایندگان (آمریکا در یونسکو) نیاتشان را برای مقابله با نفوذ چین بر این سازمان علنی بیان کرد.»

در رای گیری جمعه هفته گذشته برای بازگشت آمریکا به یونسکو، ۱۳۲ کشور عضو رای مثبت، ۱۰ کشور رای منفی و ۱۵ کشور رای ممتنع دادند.

دونالد ترامپ در زمان ریاست جمهوری در آمریکا، بارها از آنچه «مواضع ضد اسرائیلی» یونسکو از یک سو و همچنین کمک مالی زیاد واشنگتن به این نهاد بین‌المللی انتقاد کرده بود و پنج سال قبل، آمریکا را از یونسکو خارج کرده بود.

اواخر خرداد ماه بود که یونسکو از تصمیم ایالات متحده برای پیوستن دوباره به این سازمان با پرداخت ۶۰۰ میلیون دلار حق عضویت معوقه این کشور خبر داد.

یونسکو ۱۹۳ کشور عضو رسمی و ۱۱ عضو وابسته دارد و بیشتر دفاتر آن در پاریس، پایتخت فرانسه، مستقر است افزون بر این مراکز، دفاتر ملی و منطقه‌ای نیز وجود دارد.

مقامات آمریکایی اعلام کردند که تصمیم به بازگشت به یونسکو به دلیل نگرانی از افزایش نفوذ چین در این سازمان به ویژه بعد از خروج آمریکا و پر کردن خلا ناشی از غیبت واشنگتن گرفته شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
سرنوشت هر کشوری ب دست مدیران و مسئولان آن رقم میخورد،کره شمالی و جنوبی نمونه بارز آن.هر دو در یک جغرافیا،یک نژاد،یک فرهنگ......اما تفاوت جنوب با شمال از زمین تا آسمان.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
المان شرقي با غربي هم بود
یکی مستقل ودیگری برده آمریکا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
یکی مستقل ودیگری برده آمریکا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
بخاطر منافع آمریکا اوکراین دغدغه پیوستن به ناتو، تایوان حالا کره جنوبی می خواهد با کره شمالی بجنگد عربستان سعودی با یمن جنگید برای چی برای منافع کی؟
ممد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
یکی برده چین و فلاکت مردم و سرزمینش
یکی متحد غرب و بالترین رشد اقتصادی و رفاه سرزمینی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
کره جنوبی برده آمریکا شد و کره شمالی چون زیر بار زور نرفت تحریم شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
ماجرای واگنر نشان داد که هیچ کشوری نباید به مزدوران و حقوق بگیران اجیر شده اش اعتماد کند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
ولی آمریکا به هر کشوری اعتماد کرد نتیجه اش را گرفت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
یک روز هم رمضان احمدوویچ قدیروف، رهبر چچنستان و متحد پوتین، جلوی او خواهد ایستاد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
چون حتما آمریکا از قدیرف حتما می کند مثل حمایت آمریکا از منافقین که برای شان حقوق و جا فراهم می کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
دست ترکیه درد نکنه،
سزای تجزیه‌طلب و وطن‌فروش،
فقط و فقط،
سرب داغ است،
خواه پانترک،
خواه پانکُرد.
وحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
همه جورشرکت پیمانکاری شنیده بودیم الا شرکت پیمانکاری نظامی. یک شرکت از کارفرمایش پول میگیره واسه اون بجنگه. کسب وکارو باش
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات